Grand Prix van Bahrein

De Grand Prix van Bahrein is een jaarlijkse race in het Formule 1-kampioenschap, gehouden op het Bahreinse Internationaal Circuit in Sakhir. Het evenement vindt al sinds 2004 plaats en is een belangrijk onderdeel van het F1-seizoen.

Historie

De eerste editie van de Grand Prix van Bahrein werd gehouden in 2004 en sindsdien is het evenement een vast onderdeel van het F1-seizoen geworden. Het Bahreinse circuit werd ontworpen door Hermann Tilke en biedt een uitdaging voor coureurs en teams door zijn veelzijdigheid en technische vereisten.

Belangrijkste kenmerken van het Bahreinse circuit

Het Bahreinse circuit is 5,4 km lang en heeft 15 bochten, waaronder twee lange rechte stukken waar de coureurs kunnen profiteren van hun topsnelheid. Het circuit biedt ook enkele uitdagende bochten, waaronder de scherpe bocht 8 en de snelle bocht 11, die coureurs moeten aanpakken met precisie en vaardigheid.

Top prestaties en herinneringen

Er zijn veel gedenkwaardige momenten geweest in de geschiedenis van de Grand Prix van Bahrein, met name in de jaren 2010 en 2011, toen Fernando Alonso en Sebastian Vettel respectievelijk als winnaar over de finish kwamen. In 2019 zorgde Max Verstappen voor opwinding met zijn solide prestatie en overwinning in een verrassend natte race.