Tijdens de kwalificatie voor de GP van Brazilië heeft Max Verstappen de snelste tijd (1:07.508) neergezet en start zondag op poleposition. Ook tijdens Q1 & Q2 was de Nederlander de snelste. Voor Max Verstappen is dit de 3e poleposition van zijn carrière in de Formule 1.

Overigens is Max Verstappen het niet helemaal eens dat dit zijn 2e poleposition is. Tijdens de Kwalificatie voor de GP van Hongarije had Max ook de snelste tijd neer gezet. Echter door een gridstraf wegens het negeren van de gele vlagen door een crash van Bottas moest de Nederlander vanaf plek .. beginnen.

Voor zijn gevoel is het de 3e poleposition die hij tot nu toe heeft veroverd.

Charles Leclerc krijgt gridstraf

Ferrari coureur Charles Leclerc die als 4e eindige tijdens de kwalificatie zal niet vanaf deze plek starten. De coureur wordt 10 plaatsen terug gezet op de grid omdat hij gaat racen met een nieuwe motor. Charles Leclerc start de race in Brazilië vanaf de 14e plek.

Carlos Sainz begint achteraan

McLaren coureur Carlos Sainz had weinig geluk met de kwalificatie. Tijdens Q1 moest hij al vroegtijdig stoppen door een technisch mankement aan zijn bolide en heeft hierdoor geen tijd kunnen neerzetten.

Normaal gesproken zou je niet van start mogen tijden een GP als er tijdens de kwalificatie geen tijd wordt neergezet maar Sainz mag na “stewards discretion” toch van start gaan vanaf de laatste plek op de grid.

De Grand Prix van Brazilië gaat van start zondag om 18.10 uur Nederlandse tijd.

Uitslag kwalificatie GP van Brazilië 2019

©Foto: Getty Images / Red Bull Content Pool