Carlos Sainz Pakt Tweede Opeenvolgende Pole in Spannende Kwalificatie voor Singapore GP

0
39

In een serie verrassende wendingen verbrak de kwalificatieronde op zaterdag voor de Grand Prix van Singapore 2023 meerdere verwachtingen. Carlos Sainz van Ferrari wist de Mercedes van George Russell nipt voor te blijven om zo zijn tweede opeenvolgende polepositie te veroveren.

Met een minimaal tijdsverschil van minder dan een tiende van een seconde tussen de top drie, begint Charles Leclerc van Ferrari op de tweede startrij, naast de McLaren van Lando Norris. Lewis Hamilton zal als vijfde starten voor Mercedes, terwijl Kevin Magnussen een opmerkelijke zesde plaats voor Haas neerzette.

Een andere uitzonderlijke prestatie kwam van de vervanger van Daniel Ricciardo, Liam Lawson. Hij wist zijn AlphaTauri op de tiende plaats te krijgen, direct voor wereldkampioen Max Verstappen. In de tweede Red Bull begint Sergio Perez vanaf de 13e plaats.

Aan de achterkant van de startgrid zullen er ook wat veranderingen zijn. Zhou Guanyu zal vanuit de pitstraat starten, in plaats van zijn gekwalificeerde 19e positie, na aanpassingen aan zijn Alfa Romeo-auto. Tot slot heeft Aston Martin besloten om Lance Stroll terug te trekken uit de race na zijn zware crash aan het einde van Q1 op zaterdag.