Daniel Ricciardo Breekt Pols in Crash, Liam Lawson Maakt F1-Debuut als Vervanger

0
43

Daniel Ricciardo, de ervaren Australische Formule 1-coureur, zal dit weekend niet in actie komen tijdens de Nederlandse Grand Prix in Zandvoort. Ricciardo, die momenteel rijdt voor AlphaTauri, liep een polsbreuk op tijdens de tweede vrije training.

De Crash en Medische Evaluatie

Ricciardo kwam in aanraking met de bandenstapel bij de Hugenholtzbocht ongeveer tien minuten in de training. Hoewel er geen sprake was van een ernstig ongeval, klaagde Ricciardo over pijn aan zijn pols via de boordradio. Hij werd vervolgens voor medische evaluatie naar een ziekenhuis in Haarlem gebracht, waar de polsbreuk werd bevestigd.

Vooruitzichten voor Ricciardo

De medische staf van AlphaTauri stelt dat de duur van Ricciardo’s herstel afhangt van de ernst van de breuk. “Een periode van zes weken in het gips is niet ongebruikelijk voor een polsbreuk,” zei een medisch woordvoerder van het team. Het is nog onduidelijk of Ricciardo de volgende race in Italië zal kunnen rijden.

Liam Lawson als Vervanger

De Nieuw-Zeelander Liam Lawson is aangewezen als Ricciardo’s vervanger. Lawson, 21, was al in Zandvoort aanwezig als reservecoureur voor Red Bull. Hij heeft een sterke reputatie opgebouwd in het Japanse Super Formula-kampioenschap en beschikt over de benodigde superlicentie om in de Formule 1 te mogen rijden.

Andere Mogelijke Vervangers

Nyck de Vries, die nog steeds onder contract staat bij Red Bull, was technisch gezien ook een optie voor vervanging. Echter, hij is dit weekend niet in Zandvoort en was daarom geen reële optie als vervanger.

Vooruitblik op de Rest van het Weekend

In ander nieuws eindigde Max Verstappen, de Nederlandse thuisfavoriet, als tweede in de tweede vrije training. Hij werd enkel overtroffen door Lando Norris. Het Grand Prix-weekend zal verder gaan met de derde vrije training om 11:30 uur op zaterdag, gevolgd door de kwalificaties om 15:00 uur. De race is gepland voor zondag om 15:00 uur.

(C) Foto: Red Bull Content Pool