Ferrari streeft naar verbetering met uitgebreid pakket aan updates

0
37

De Grand Prix van Spanje, dat dit weekend plaatsvindt, markeert een belangrijk moment voor Ferrari. Het team introduceert een aanzienlijk pakket aan updates voor de SF23 in een poging om de prestatiekloof met Red Bull te dichten. Deze updates, die voor het eerst op vrijdag werden getoond, omvatten met name een nieuwe achterwielophanging voor Charles Leclerc en Carlos Sainz, die de wegligging van de auto aanzienlijk moet verbeteren​

Geheimhouding en Onthulling

Ferrari deed donderdag moeite om de geüpdatete bolide uit het zicht van de camera’s te houden. Het is opmerkelijk dat de updates op dit moment alleen nog op de auto van Carlos Sainz te zien zijn. Op vrijdag werd Ferrari echter gedwongen om in het kader van ‘show and tell’ hun updates aan de FIA te presenteren, waardoor fotografen de kans kregen om foto’s van de nieuwe ontwerpelementen te maken​2​.

Belangrijkste Updates

De nieuwe sidepods springen vooral in het oog bij de updates. De diepe deuk die voorheen bovenin de sidepods zat, is verdwenen en vervangen door een vlak oppervlak dat geleidelijk naar achteren afloopt, een ontwerp dat lijkt op dat van de Red Bull. Dichter naar de voorkant van de auto, direct achter de luchtinlaat van de sidepod, is nu een grote uitstulping te zien. Bovendien zijn de uiteinden van de vloer, met name in het gebied vlak voor de achterwielen, aanzienlijk aangepast​

Toekomstige Technische Analyse

Een volledige technische analyse van de updates door technisch analist Paolo Filisetti wordt later in het weekend verwacht, maar de eerste beelden van de veranderingen zijn al beschikbaar voor het publiek​.

Het is nog te vroeg om te zeggen hoe deze updates de prestaties van Ferrari op de baan zullen beïnvloeden. De Grand Prix van Spanje zal ongetwijfeld een spannend moment zijn, zowel voor het team als voor de fans, om te zien of deze nieuwe ontwerpelementen Ferrari dichter bij de overwinning kunnen brengen.

(C) Foto Scuderia Ferrari