De reis van Aston Martin in de Formule 1 lijkt op een bochtige racebaan, met financiële hobbels die het pad van het team in 2022 markeren. Een verlies van 53 miljoen pond werd onthuld, ondanks een stijging in de omzet dankzij sponsoring en prijzengeld. Motorsport.com deelde deze financiële update.

Financiële Details Onder de Loep

In een recent verslag heeft Aston Martin een verlies van £53 miljoen bekendgemaakt voor hun Formule 1-campagne van het afgelopen jaar – een toename van het tekort dat in 2021 werd gemeld. Dit verlies komt ondanks een omzetstijging van meer dan £32 miljoen door sponsorships en prijzengeld.

Uitbreiding Ondanks Verlies

Sinds het betreden van de F1-grid in 2021, heeft Aston Martin niet stilgezeten. Het team bouwde een nieuwe fabriek bij Silverstone, waarvan de deuren officieel in juli van dit jaar openden. Op 31 december 2021 was de groep toegewijd aan een kapitaaluitgave van $64,985,490 voor de ontwikkeling van de Aston Martin F1 Campus.

AMR GP Limited: De Cijfers Achter de Naam

Onder de naam AMR GP Limited werd onthuld dat het bedrijf een omzet genereerde van £187,728,000 vorig jaar, een stijging ten opzichte van £150,438,000 in 2021. Echter, de kosten om te racen stegen aanzienlijk – £152,046,00 van £107,735,000.

Toekomstige Vooruitzichten en Investeerders

De hoofdorganisatie van Aston Martin had eerder aangekondigd dat 2023 het “piekjaar” zou zijn voor kapitaaluitgaven. In mei nam China’s Geely een belang van 17% in het bedrijf, waardoor het de derde grootste aandeelhouder werd, achter het Public Investment Fund van Saudi-Arabië.

Personeel en Marketinginspanningen

Het personeelsbestand van AMR GP bestond uit 504 werknemers, waarvan 81 in administratie en de rest in “ontwerp, productie en technisch”. Er was ook een marketingbijdrage van £19,208,000 van het F1-team gericht op het Aston Martin Lagonda road car bedrijf, een daling van £844,000 vergeleken met 2021.

Vooruitkijkend: Racen Tegen de Financiële Wind In

Met Martin Whitmarsh aan het roer van de Aston Martin Performance Technologies divisie, wordt het raceteam voortdurend uitgedaagd om hun ervaringen op de racebaan toe te passen op real-world problemen. Ondanks de financiële tegenslagen eindigde Aston Martin vorig jaar als zevende in het Constructors’ Championship, waarmee de ambitie en het potentieel voor toekomstige raceseizoenen werd benadrukt.

F1 Financiële Herstructurering: Kansen voor Kleinere Teams?

F1-Coureurs Beraden zich op Actie na FIA Besluiten: Een Blik op de Banden Saga in Qatar

Banden Uitdagingen teisteren Qatar GP: Sprint Shootout Vertraagd, Driestopper Mogelijk Onderweg

Samenvatting Vrije Training F1 Grand Prix van Qatar 2023

Tijdsschema F1 GP Qatar 2023 Onthuld: Alles Wat Je Moet Weten!

Max Verstappen kan tijdens de Grand Prix van Qatar 2023 de F1-wereldtitel behalen

Avatar foto

Door Deborah Berger

Deborah, een sprankelende 27-jarige die op Malta woont, heeft haar hart verloren aan de Formule 1 sinds de opkomst van Max Verstappen in de sport. Als de jonge Verstappen zich een weg baande naar de top, vond Deborah zichzelf aangetrokken tot de dynamiek, passie en snelheid die de Formule 1 belichaamt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *