Ford neemt in 2026 de rol van motorpartner over van Red Bull Racing

0
60
Ford neemt in 2026 de rol van motorpartner over van Red Bull Racing

Na de aankondiging dat Ford in 2026 de nieuwe motorpartner van Red Bull Racing wordt, is de vraag wat dit betekent voor huidige motorleverancier Honda. Teambaas Christian Horner verzekerde echter dat het samenwerkingsverband tussen Red Bull Racing en Honda tot en met 2025 zal blijven bestaan.

Tot 2025 met Honda

De samenwerking met Honda blijft bestaan tot 2025 Horner was zeer te spreken over de samenwerking met Honda. Hij vertelde tijdens de lancering van de RB19: “We hebben een ongelooflijke samenwerking met Honda gehad en toen ze aankondigden zich in 2020 terug te trekken uit de Formule 1, was dat met grote droefheid. Dit was de aanleiding om het heft in eigen handen te nemen voor onze toekomst en de oprichting van Red Bull Powertrains.”

Ondanks het einde van de samenwerking met Honda, zullen ze wel trouw blijven aan hun afspraken om motoren te blijven leveren tot het einde van het seizoen in 2025.

Onbekend wat Honda gaat doen

Het is nog onbekend of Honda in staat zal zijn om een nieuwe partner te vinden in de Formule 1. Met het wegvallen van Red Bull Racing als klantenteam, is het nu aan Honda om te kijken naar alternatieven.

Als één van de zes partijen die zich heeft ingeschreven om motoren te leveren vanaf 2026, heeft Honda in ieder geval de ervaring opgedaan in de Formule 1. Of dit genoeg zal zijn om andere potentiële leveranciers voor te blijven, moet nog blijken.

(C) Foto: Red Bull Content Pool