Formule 1 2024: Een Vliegende Start in Bahrein

0
106

Het Formule 1-seizoen van 2024 trapt af met een bijzondere verandering: de F1 Grand Prix van Bahrein vindt plaats op een zaterdag, 2 maart. Deze aanpassing in het schema is een gevolg van de start van de Ramadan op 10 maart. Om de teams voldoende reistijd te geven voor de volgende race, is de Grand Prix van Saoedi-Arabië ook een dag vervroegd, wat leidde tot de verschuiving van de openingsrace in Bahrein​​.

Voorproefje: Testdagen in Bahrein

De voorbereidingen op het seizoen beginnen al vroeg met de testdagen in Bahrein, die starten op 21 februari. Deze drie dagen bieden een exclusieve kijk op de nieuwe auto’s en coureurs, voorafgaand aan de officiële start van het seizoen. De testdagen eindigen op 23 februari, waarna de teams zich klaarmaken voor de eerste grote confrontatie van het jaar​​.

Hoe en Waar te Kijken?

Voor de liefhebbers van live actie zijn er verschillende manieren om de Grand Prix van Bahrein te bekijken. Abonnees van Viaplay of F1 TV Pro kunnen alle actie rechtstreeks volgen. Voor degenen zonder abonnement is RTL Deutschland een alternatief met gratis uitzending. In Nederland kan men ook terecht bij Ziggo Sport en NOS voor samenvattingen van de races​​.

Een Seizoen Vol Actie

Met 24 races op de kalender belooft het Formule 1-seizoen van 2024 een van de meest actievolle seizoenen te worden. Na Bahrein volgen er races in Saoedi-Arabië, Australië, Japan, China en nog veel meer iconische circuits over de hele wereld. Fans kunnen zich opmaken voor een seizoen vol snelheid, spanning en onvergetelijke momenten​​.

Meer Informatie

Voor de laatste updates, details over de race, coureurs, teams en het complete schema, kunnen fans terecht op de officiële Formule 1-website. Hier vind je alle benodigde informatie over de Bahrain Grand Prix 2024, inclusief uitgebreide achtergrondinformatie en praktische details​​.

DagDatumTijdstipActiviteit
Woensdag21 februari 202408:00 – 17:00Testdag 1
Donderdag22 februari 202408:00 – 17:00Testdag 2
Vrijdag23 februari 202408:00 – 17:00Testdag 3

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in