Alfa Romeo maakt lanceer datum bekend

0
26

Alfa Romeo is het negende team die heeft aangekondigd wanneer zij hun nieuwe auto zullen presenteren voorafgaand aan het Formule 1-seizoen 2023.

Het team uit Zwitserland bevestigde op vrijdagmiddag dat zij hun 2023 boulide op dinsdag 7 februari om 10:00 uur ’s ochtends zullen onthullen. De auto, genaamd de C43, zal worden gelanceerd tijdens een evenement in Zurich.

Alfa Romeo hoopt dat de auto de veelbelovende start van het team in de nieuwe Formule 1-era, die vorig seizoen begon, kan voortzetten. Ze waren regelmatig punten scoorders in de eerste helft van het seizoen voordat andere teams hen begonnen in te halen. Desondanks wist het team uit Hinwil Aston Martin te verslaan voor de zesde plek in het constructeurskampioenschap.

Valtteri Bottas en Zhou Guanyu

Dit seizoen zullen Valtteri Bottas en Zhou Guanyu de auto’s besturen – het team is een van de vier in de pitlane die dezelfde line-up behouden en beide coureurs voor dit komende seizoen behouden.

Er zijn wel veranderingen aan de top, met baas Fred Vasseur die is vertrokken om de rol van Team Principal bij Ferrari op te nemen. Andreas Seidl van McLaren zal echter bij de Sauber Group – het bedrijf dat het F1-team runt – aan de slag gaan als CEO, met als een van zijn eerste taken het vinden van een teamleider om Vasseur te vervangen.

Dit is een voorloper voor het team dat zich in 2026 zal veranderen in het Audi fabrieksteam. Met de lanceerdatum van Alfa Romeo nu in de agenda, is Haas het enige team dat nog niet heeft aangekondigd wanneer hun nieuwe auto zal worden onthuld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in