Charles Leclerc verlengt contract bij Ferrari met meerdere seizoenen

2
371

Ferrari en Charles Leclerc hebben een nieuwe contractverlenging aangekondigd, waarbij de Monegaskische coureur zal blijven racen voor het team na het seizoen van 2024.

Leclerc heeft een langdurige relatie met Scuderia Ferrari, die begon toen hij zich in 2016 aansloot bij de Ferrari Driver Academy. Na zijn F1-debuut met Sauber in 2018, werd hij in 2019 een fulltime lid van het Ferrari-team. Sindsdien heeft hij vijf raceoverwinningen behaald en maar liefst 23 poleposities veroverd.

Nu lijkt deze succesvolle samenwerking nog enkele jaren voort te duren, aangezien Leclerc vastbesloten is om het wereldkampioenschap met Ferrari te winnen.

“Ik ben zeer verheugd te weten dat ik de raceoverall van Scuderia Ferrari nog vele seizoenen zal dragen,” verklaarde Leclerc bij de aankondiging van het contract. “Racen voor dit team is mijn droom sinds mijn derde levensjaar. Dit team is mijn tweede familie sinds ik in 2016 bij de Ferrari Driver Academy ben gekomen, en we hebben samen veel bereikt gedurende de afgelopen vijf jaar.”

Leclerc voegde eraan toe: “Ik geloof dat het beste nog moet komen en ik kan niet wachten tot dit seizoen begint. Mijn droom blijft om het Wereldkampioenschap met Ferrari te winnen, en ik ben ervan overtuigd dat we in de komende jaren geweldige tijden zullen beleven en onze fans gelukkig zullen maken.”

Team Principal Fred Vasseur benadrukte ook de sterke band tussen Leclerc en Ferrari: “Charles’ band met Scuderia gaat verder dan die van alleen een coureur en een team, omdat hij al acht jaar deel uitmaakt van de Ferrari-familie. Zijn waarden en die van ons team zijn met elkaar verweven, en daarom was het natuurlijk voor ons om onze samenwerking te verlengen.”

In 2024 zal Leclerc zijn zesde seizoen als Ferrari-coureur ingaan, waarbij hij opnieuw zal worden vergezeld door teamgenoot Carlos Sainz, wiens contract bij het team loopt tot het einde van het jaar.

De Italiaanse renstal zal hun nieuwe bolide op 13 februari onthullen, voorafgaand aan de pre-season testdagen van 21 tot 23 februari in Sakhir. Het eerste evenement van het seizoen, de Bahrain Grand Prix, staat gepland voor 29 februari tot 2 maart.

(C)Foto: Red Bull Content Pool

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in