Verstappen na inhaalrace tweede in Jeddah, ploeggenoot Perez wint

0
29

Sergio Perez heeft de Grand Prix van Saudi-Arabië gewonnen, terwijl zijn Red Bull-teamgenoot Max Verstappen een indrukwekkende inhaalrace vanaf de vijftiende startpositie voltooide om als tweede te eindigen. Dit is de vijfde GP-overwinning voor Perez in zijn carrière.

Verstappen had eerder in de week te maken met buikgriepklachten en een gebroken aandrijfas in de kwalificatie, maar hij begon sterk aan de racedag in Saudi-Arabië. Het stratencircuit van Jeddah staat bekend om zijn hoge snelheid en beperkte inhaalmogelijkheden, maar Verstappen slaagde erin om zich snel op te werken door het veld.

Na 18 van de 50 ronden lag Verstappen al op de vijfde plaats en zag hij George Russell, Fernando Alonso en Perez voor zich. Een safety car-periode, veroorzaakt door Lance Stroll’s gestrande Aston Martin, hielp Verstappen dichter bij de koplopers te komen.

Nadat de safety car het circuit verliet, passeerde Verstappen zowel Russell als Alonso en begon hij de achtervolging op Perez. Hoewel Verstappen vorig jaar een vergelijkbare inhaalrace op het circuit van Spa-Francorchamps wist te winnen, kon hij deze keer de voorsprong van Perez, die meer dan vijf seconden bedroeg, niet verkleinen.

Ondanks zijn indrukwekkende inhaalrace en het feit dat hij een geluid in zijn auto hoorde, moest Verstappen genoegen nemen met de tweede plaats. Desalniettemin toonde Red Bull hun snelheid en dominantie in de race, met een indrukwekkende prestatie van zowel Perez als Verstappen.

(C)Foto: Red Bull Content Pool