Golfongeluk bij de F1: Tsunoda’s Oog Avontuur

0
43

Het is zelden dat een Formule 1-coureur voorafgaand aan een raceweekend wordt verwond door zijn eigen coach, maar dat is precies wat er gebeurde tussen Yuki Tsunoda en zijn performance coach, Michael Italiano. Deze performance specialist, die in het verleden heeft samengewerkt met Daniel Ricciardo, vond zichzelf in het middelpunt van een ongelukkige situatie tijdens Tsunoda’s eerste Formule 1-weekend.

Ongeluk in de zon

Italiano herinnerde zich tijdens een recente aflevering van de Pitstop Podcast hoe het incident plaatsvond. “Het was een zonnige ochtend in Bahrein. Ik was bezig met Yuki’s gebruikelijke opwarmingssessies op het gras. Yuki voelde altijd een beetje stijf in de ochtend”, aldus Italiano. “Dus, om de zaken een beetje op te vrolijken, gooide ik een golfbal de lucht in.” Maar wat bedoeld was als een simpele afleiding, werd al snel een pijnlijke ervaring voor de jonge coureur, toen de golfbal ongelukkig genoeg direct in zijn oog belandde.

Angstige momenten na het incident

“De paniek overviel me”, geeft Italiano toe. “Ik rende meteen naar Tsunoda, die overduidelijk pijn had en zijn oog vasthield.” Italiano was snel met eerste hulp, door ijs te halen en zijn pupil te adviseren het op het getroffen gebied te plaatsen. De bezorgdheid op het gezicht van de coach was evident, en zoals hij in de podcast zei, “Het was het moment dat ik dacht dat mijn carrière in de Formule 1 voorbij zou zijn”.

Een lichte kant aan een pijnlijk incident

Ondanks de initiële schrik, had het verhaal een zilveren randje. Tsunoda, ondanks het letsel, kon de humor van de situatie inzien en zijn relatie met Italiano bleef onaangetast. “Toen hij me vroeg hoe zijn oog eruit zag en ik antwoordde ‘niet zo slecht’, moesten we beiden lachen,” herinnerde Italiano zich.

Dit unieke incident onderstreept niet alleen de uitdagingen die Formule 1-coureurs en hun teams kunnen tegenkomen, maar ook de sterke banden en het wederzijds vertrouwen dat tussen hen bestaat.