Grote kans op nat raceweekend in Canada

0
34

Het raceweekend voor de Grand Prix van Canada lijkt dit jaar opnieuw beïnvloed te kunnen worden door onvoorspelbare weersomstandigheden. Er wordt voorspeld dat regenval tijdens de trainingen op vrijdag mogelijk de strategieën van de teams kan verstoren.

Weersvoorspelling voor de Trainingsdag

Vrijdag, de dag van de trainingen, laat een aanzienlijke kans op regen zien, geschat op 60%. Dit kan betekenen dat de teams wellicht de trainingssessies zullen moeten afwerken op intermediate-banden of mogelijk zelfs volledige regenbanden. Deze weersomstandigheden kunnen de coureurs en hun teams uitdagen om hun strategieën en aanpak aan te passen.

Verrassingen in het Vooruitzicht tijdens de Kwalificatiedag?

Het weer op zaterdag lijkt een herhaling te kunnen zijn van vrijdag, met ook een 60% kans op regen voorspeld. Dit verhoogt de mogelijkheid van een natte kwalificatie voor het tweede jaar op rij op het Circuit Gilles Villeneuve. Dit zou kunnen leiden tot een onverwachte startopstelling, vergelijkbaar met vorig jaar toen Fernando Alonso de tweede plaats behaalde. De vraag is of we dit jaar opnieuw zullen worden verrast, of dat de pole position naar een van de meer dominante teams zal gaan.

AutoAuto

Race Dag: Zon en Regen

Voor de racedag op zondag wordt een gemengd weerbeeld voorspeld, met zowel zon als mogelijke regenbuien. De kans op regen is lager dan op vrijdag en zaterdag, maar met 40% nog steeds aanzienlijk. Dit betekent dat de coureurs tijdens de race waakzaam moeten zijn op eventuele weersveranderingen. Vorig jaar was de race droog, maar dit jaar zouden we wel eens wat meer variatie kunnen zien. De maximumtemperatuur voor de racedag wordt verwacht op 23 graden Celsius, terwijl de minimumtemperatuur op 14 graden Celsius ligt​.

Tijdschema Grand Prix van Canada 2023

SessieDatumTijd
Eerste vrije trainingvrijdag 16 juni19:30 – 20:30
Tweede vrije trainingvrijdag 16 juni23:00 – 00:00
Derde vrije trainingzaterdag 17 juni18:30 – 19:30
Kwalificatiezaterdag 17 juni22:00 – 23:00
Racezondag 18 juni20:00 – 22:00

(C)Foto: Red Bull Content Pool