Het Tijdschema voor de Grand Prix van België

0
25
Ford neemt in 2026 de rol van motorpartner over van Red Bull Racing

Dit raceweekend, dat plaatsvindt van vrijdag 28 juli tot zondag 30 juli, belooft weer een spannende strijd tussen de beste coureurs ter wereld. Om ervoor te zorgen dat je geen moment van de actie mist, hebben we hieronder het complete tijdschema voor je op een rijtje gezet.

Ford neemt in 2026 de rol van motorpartner over van Red Bull Racing

Eerste Vrije Training – Vrijdag 28 juli

Het raceweekend begint op vrijdag 28 juli met de eerste vrije training. Deze sessie, die van 13:30 tot 14:30 loopt, biedt de teams de eerste kans om hun auto’s af te stellen op het unieke Circuit de Spa-Francorchamps. Het is altijd interessant om te zien hoe de teams omgaan met de unieke uitdagingen die dit circuit biedt, waaronder de beruchte Eau Rouge / Raidillon-combinatie.

Kwalificatie – Vrijdag 28 juli

Later op de dag, van 17:00 tot 18:00, vindt de kwalificatieronde plaats. Hier zullen de coureurs strijden om poleposition voor de sprintrace op zaterdag. Deze sessie belooft een spannende strijd te worden, aangezien de startopstelling van cruciaal belang kan zijn voor het resultaat van de race.

Sprint Shootout – Zaterdag 29 juli

Op zaterdag 29 juli beginnen de coureurs met een Sprint Shootout van 12:00 tot 12:44. Deze relatief nieuwe toevoeging aan het raceweekend zorgt voor extra actie en onvoorspelbaarheid, aangezien de coureurs strijden om een betere startpositie voor de sprintrace.

Sprintrace – Zaterdag 29 juli

De sprintrace, die van 16:30 tot 17:30 plaatsvindt, kan potentieel het algemene klassement van het weekend flink opschudden. Deze korte, intense race stelt de coureurs op de proef en biedt hen de kans om extra WK-punten te verzamelen.

Hoofdrace – Zondag 30 juli

Het hoogtepunt van het weekend is natuurlijk de hoofdrace op zondag 30 juli, die van 15:00 tot 17:00 duurt. Dit is waar de coureurs strijden om de overwinning en de grootste hoeveelheid WK-punten. De Grand Prix van België staat bekend om zijn onvoorspelbare weer, dus er kan van alles gebeuren.

Zorg dat je deze datums en tijden in je agenda zet, zodat je geen moment mist van de spannende actie tijdens de Grand Prix van België. Het belooft een weekend vol snelheid, strategie en, hopelijk, spectaculaire inhaalacties te worden. We kijken ernaar uit om te zien wie er op het podium zullen staan op zondag 30 juli.

(C)Foto: Red Bull Content Pool