Hevige Regenval Verstoort Eerste Vrije Training GP België

0
16

Uitdagingen bij de Start

De eerste vrije training voor de Grand Prix van België werd zwaar getroffen door zware regenval. Dit leidde tot een uitdagende sessie voor de coureurs, met slechts ongeveer 100 ronden voltooid vanwege de lastige omstandigheden. Max Verstappen was zelfs niet in staat om een volledige ronde te voltooien.

Wisselende Weersomstandigheden

Aan het begin van de training werden de coureurs direct geconfronteerd met verraderlijke weersomstandigheden. Wat begon als lichte regen, veranderde snel in hevige stortbuien, met enorme spray die opwierp achter de wagens. Sommige coureurs gaven de voorkeur aan intermediates, maar al snel werd duidelijk dat de full wets de enige geschikte banden waren.

Spanning op het Circuit

Alex Albon maakte de uitdagingen van het circuit duidelijk toen hij de controle over zijn auto verloor in de busstop chicane. Albon, rijdend op intermediates, miste zijn rempunt, maar slaagde er op het nippertje in om een crash te vermijden. Na een paar ronden op full wets banden werd het rustig op Spa-Francorchamps – er waren geen auto’s op de baan en er was geen actie.

Stilte voor de Storm

Na een korte pauze in de regen, besloot Carlos Sainz weer de baan op te gaan. Verschillende coureurs volgden het voorbeeld van de Ferrari-rijder, maar de omstandigheden bleven lastig. Pierre Gasly illustreerde dit door dezelfde remfout te maken als Albon.

Wisselende Weercondities en Bandenkeuzes

Halverwege de training bleken de intermediates de juiste bandenkeuze te zijn. McLaren-coureurs Lando Norris en Oscar Piastri zetten snellere tijden neer dan de rest van het veld, terwijl Max Verstappen nog steeds aan de kant stond. De sessie werd echter onderbroken door een rode vlag na een aantal uitglijders.

Onverwachte Onderbrekingen

Logan Sargeant verloor de controle op intermediates en raakte de muur, waardoor de training werd stilgelegd. Tien minuten later werd de sessie hervat, maar de regen viel nog steeds onophoudelijk. De enige actie kwam in de laatste tien minuten, toen Verstappen en Sergio Perez de baan op gingen op intermediates.

Laatste Pogingen

Beide coureurs voltooiden bijna een volledige ronde, maar keerden direct terug naar de pits. Verstappen maakte dezelfde remfout als veel van zijn concurrenten, ook op intermediates. In de slotfase van de training waagden nog enkele coureurs zich op de baan voor een proefstart in de regen, maar er werden geen snelle rondetijden genoteerd. Uiteindelijk eindigde Verstappen zonder tijd op de twintigste plaats.

(C)Foto: Red Bull Content Pool