Jumbo beëindigt Sponsoring van Max Verstappen

0
34

Jumbo Supermarkten, heeft aangekondigd dat het na dit seizoen stopt met de sponsoring van tweevoudig Formule 1-kampioen Max Verstappen. Deze beslissing werd bevestigd na initiële berichtgeving door het AD​.

Een Nieuwe Strategie

Het stoppen van de sponsoring maakt deel uit van de strategie van de nieuwe CEO van Jumbo, Ton van Veen. Van Veen, die het roer overnam van de voormalige CEO Frits van Eerd die momenteel onderwerp is van een fraudeonderzoek, gelooft dat Jumbo terug moet naar de kern, waar hij denkt dat mondiale sportsponsoring niet bij hoort​​.

Van Veen verklaarde: “Wij zijn een hele goede food retailer, maar alleen in Nederland en een beetje in België. We steken jaarlijks meer dan 20 miljoen euro in sportsponsoring, maar ik kan iedere euro maar één keer uitgeven. Het geld dat naar Max gaat, kunnen we niet teruggeven aan de klant, of investeren in duurzaamheid of gezondheid”​​.

De Toekomst van Jumbo-Visma

De wieler- en schaatsploeg Jumbo-Visma moet mogelijk ook op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor. Hoewel hun contract loopt tot eind volgend jaar, heeft Jumbo aangegeven open te staan voor een eerder afscheid als hoofdsponsor als een andere grote sponsor al na dit seizoen wil instappen. Jumbo wil volledig stoppen met het sponsoren van topsport​​.

Een Nieuwe Richting voor Jumbo

Van Veen heeft duidelijk gemaakt dat hij de supermarkt uit het zware weer wil loodsen waarin het is beland. Naast de aanhouding van Van Eerd zorgde ook een mislukte commercial rond het WK in Qatar voor slechte publiciteit. Van Veen heeft het contract met het bureau dat de reclame maakte, opgezegd. “We moeten minder hard roepen, en meer bewijzen”​

Verstappen Dankbaar voor Steun

In reactie op dit nieuws heeft Max Verstappen, via zijn manager Raymond Vermeulen, zijn dankbaarheid uitgesproken voor de jarenlange steun van Jumbo. Vermeulen verklaarde: “We waren al in een vroeg stadium hierover geïnformeerd, dus het komt niet als een verrassing”​.

Helaas kon ik vanwege tijdgebrek het derde artikel van de Volkskrant niet raadplegen. Echter, de informatie uit de andere twee artikelen geeft een uitgebreid beeld van de situatie.

(C)Foto: Red Bull Content Pool