Max Verstappen triomfeert in de eerste oefensessie van de Spaanse Grand Prix 2023

0
28
(C)Foto: Red Bull Content Pool

De eerste vrije training voor de Formula 1 AWS Gran Premio de España 2023, gehouden op het Circuit de Barcelona-Catalunya, zag Max Verstappen van Red Bull Racing Honda domineren. De Nederlandse coureur zette de snelste tijd neer van 1:14.606, waardoor hij bovenaan eindigde in de eerste vrije trainingssessie.

Red Bull domineert

Verstappen’s teamgenoot, Sergio Perez, volgde de Nederlandse snelheidsduivel met een respectabele tweede plaats. Perez sloot de sessie af met een rondetijd van 1:15.374, slechts 0.768 seconden achter Verstappen. Met een totaal van 32 ronden voor beide Red Bull coureurs, werd hun dominantie in de eerste trainingssessie duidelijk.

Concurrentie volgt

Esteban Ocon van Alpine Renault volgde op de derde plaats met een tijd van 1:15.418, slechts 0.812 seconden achter de leider. De Franse coureur werd gevolgd door de Nederlander Nyck De Vries van AlphaTauri Honda, die de vierde snelste tijd neerzette. Pierre Gasly, ook rijdend voor Alpine Renault, completeerde de top vijf.

Verrassingen en teleurstellingen

De zesde plaats ging naar de ervaren Fernando Alonso van Aston Martin, terwijl de top tien werd afgerond door coureurs van Haas Ferrari, Ferrari en Mercedes. Opvallend was de 12e plaats van de zevenvoudige wereldkampioen Lewis Hamilton, die achter Lando Norris en George Russell eindigde.

Slotnoten

De sessie verliep zonder al te veel incidenten, hoewel de coureurs nog steeds hun voertuigen afstelden op het veeleisende Circuit de Barcelona-Catalunya. Het is interessant om te zien hoe de teams zich aanpassen en evolueren in aanloop naar de kwalificatie en de race in het weekend. De coureurs zullen opnieuw de baan op gaan in de tweede vrije training, waar ze zullen blijven werken aan het perfectioneren van hun setups en strategieën.

De tweede vrije trainingssessie belooft veel actie en competitie, aangezien de teams hun strategieën verfijnen en zich voorbereiden op de kwalificatie van zaterdag en de race van zondag.

(C)Foto: Red Bull Content Pool