Mohammed Ben Sulayem stapt uit de dagelijkse leiding van FIA

0
23
President van de FIA treed waarschijnlijk terug

Voorzitter Mohammed Ben Sulayem van de internationale autosportfederatie FIA heeft de dagelijkse leiding over de Formule 1 aan de Griek Nikolas Tombazis overgedragen. Tombazis is al directeur van de “single seaters” binnen de FIA.

Een besluit midden in een controverse

Het besluit om terug te treden komt te midden van een controverse tussen de FIA en Liberty Media, de eigenaren van de Formule 1. Ben Sulayem kwam recentelijk negatief in het nieuws door zijn uitspraken over de financiële waarde van de koningsklasse.

Een oproep om verstandig te handelen

Ben Sulayem reageerde via Twitter op een overnamebod uit Saudi-Arabië ter hoogte van 20 miljard dollar. Hij riep elke potentiële koper op om zijn gezonde verstand te gebruiken, te denken aan het algemeen belang van de autosport en een duidelijk en duurzaam plan voor te leggen, niet alleen met een zak geld.

Een al geplande stap

Een woordvoerder van de FIA benadrukte dat het besluit om terug te treden al gepland was sinds het begin van het voorzitterschap van Ben Sulayem. Ben Sulayem werd in 2021 gekozen als hoogste baas van de FIA en had al aangegeven dat hij de Formule 1-activiteiten van de FIA wilde herstructureren.

(C)Foto: Red Bull Content Pool