Ondervraging Red Bull Racing-teambaas Horner: Grensoverschrijdend gedrag onder de loep

0
69

Het Formule 1-team van Red Bull Racing bevindt zich momenteel in het oog van de storm nadat beschuldigingen van grensoverschrijdend gedrag tegen hun teambaas, Christian Horner, aan het licht zijn gekomen. Het nieuws, aanvankelijk gemeld door De Telegraaf en de Duitse website F1-Insider, werd bevestigd door persbureau Reuters.

Volgens verklaringen van Red Bull zelf is er een grondig onderzoek gestart nadat specifieke beschuldigingen naar voren kwamen. Het team, dat wordt geleid door drievoudig wereldkampioen Max Verstappen, heeft aangegeven dat het proces wordt begeleid door een externe, gespecialiseerde advocaat. De zaak wordt met uiterste serieuze benaderd en het onderzoek zal zo spoedig mogelijk worden afgerond. Op dit moment wordt verdere commentaar als ongepast beschouwd.

De beschuldigingen richten zich vooral op vermeend ongewenst gedrag tegenover een van de medewerksters van Horner. De 50-jarige Brit ontkent echter ten stelligste.

Horner, die sinds de oprichting van Red Bull Racing in 2005 aan het roer staat, wordt beschouwd als de architect van het succes van het team. Onder zijn leiding veroverde Sebastian Vettel vier opeenvolgende wereldtitels van 2010 tot 2013, voordat Max Verstappen recentelijk de afgelopen drie jaar de wereldtitel veroverde met het Oostenrijkse team.

Echter, terwijl deze beschuldigingen aan het licht kwamen, wachtte Horner op vrijdag 9 februari een cruciaal moment toen hij werd ondervraagd door een externe advocaat belast met het onderzoek naar de aantijgingen. Dit nieuws volgt op een vergadering van de Formula 1 Commission, waar diverse beslissingen werden genomen over wijzigingen in het sprintformat en DRS-regels, evenals het gebruik van power units in 2024 en 2025.

Red Bull Racing-teambaas Christian Horner zal op vrijdag 9 februari worden ondervraagd door een onafhankelijke advocaat die belast is met het onderzoek naar grensoverschrijdend gedrag. Voor de 50-jarige leidinggevende van Max Verstappen staat er veel op het spel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in