Pérez neemt de leiding op testdag in Bahrein

0
70

Red Bull Racing heeft vandaag een onverwachte wissel aangekondigd in hun testprogramma voor de Formule 1 in Bahrein. Hoewel Max Verstappen aanvankelijk gepland stond om de middagsessie te rijden, zal Sergio Pérez nu het stuur overnemen en de hele donderdag voor het team uitkomen.

Uitdagingen voor Pérez

Na een solide ochtendsessie met Verstappen aan het roer, werd Pérez geconfronteerd met enkele technische problemen die zijn rijtijd beperkten. Het team moest werken aan de voorwielophanging en de voorremmen, waardoor de Mexicaanse coureur slechts een beperkt aantal ronden kon afleggen. Ondanks de uitdagingen kreeg Pérez nu de kans om meer tijd door te brengen achter het stuur van de nieuwe RB20.

Flexibiliteit in het testschema

Met deze last-minute wijziging in het programma past Red Bull Racing zich aan om Pérez meer ervaring te laten opdoen met de wagen. De oorspronkelijke planning voor Verstappen en Pérez op vrijdag zal worden herzien, zodat beide coureurs een gelijk aantal kilometers kunnen maken tijdens de testdagen. Het team blijft flexibel om optimaal gebruik te maken van de beschikbare tijd op het circuit.

Verdeling van de testdagen

Hoewel de details van de derde testdag nog moeten worden bevestigd, wordt verwacht dat Verstappen en Pérez de rijtijd zullen verdelen om hun voorbereidingen op het nieuwe seizoen te voltooien. De exacte verdeling tussen de ochtend- en middagsessies blijft nog een verrassing, maar beide coureurs zullen zich maximaal inzetten om het potentieel van de RB20 te benutten.

Door deze aanpassingen in het schema kan Red Bull Racing hun rijders optimaal voorbereiden op het komende Formule 1-seizoen, terwijl ze tegelijkertijd flexibel blijven om in te spelen op veranderende omstandigheden en vereisten tijdens de tests.

(C)Foto: Red Bull Content Pool

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in