De internationale autosportfederatie FIA heeft besloten om de pitsstraat op het circuit van Zandvoort ruimer te maken voor het komende Formule 1-seizoen. Deze beslissing komt voort uit kritiek van verschillende coureurs die de te krappe pitsstopposities bij de laatste Grand Prix niet veilig genoeg vonden. De ruimte tussen de posities wordt met 1,5 meter vergroot, waardoor de coureurs meer ruimte hebben om te manoeuvreren en de veiligheid van de monteurs wordt verbeterd.

Kritiek van coureurs

Tijdens de laatste Grand Prix in Zandvoort hadden verschillende coureurs kritiek op de krappe pitsstraat. Zo sprak Carlos Sainz zijn bezorgdheid uit over de veiligheid en vreesde hij voor ongelukken als er geen aanpassingen werden gemaakt. Hij kreeg zelf een tijdstraf van vijf seconden na een incident in de pitsstraat, waarbij hij licht in aanraking kwam met Fernando Alonso. Ook Sergio Pérez reed over een wielsleutel van Sainz. George Russell deelde dezelfde mening als Sainz en benadrukte dat het intimiderend kan zijn voor de monteurs wanneer auto’s met hoge snelheden de garage uitkomen.

Komst van de Formule 1 naar Zandvoort

Het komende seizoen zal de Formule 1 voor het derde jaar op rij naar Zandvoort reizen, waar tussen 1985 en 2021 geen Grand Prix werd verreden. Sinds de terugkeer van de Formule 1 naar de badplaats wist Max Verstappen twee keer de overwinning te pakken. De Grand Prix van Nederland staat op 27 augustus op de kalender en zal naar verwachting duizenden fans naar Zandvoort trekken.

Nieuw Formule 1-seizoen begint in Bahrein

Het nieuwe Formule 1-seizoen begint op 5 maart in Bahrein. Van komende donderdag tot en met zaterdag vinden in Bahrein de testdagen plaats waarin de coureurs en teams de kans krijgen om hun auto’s en strategieën te testen. De verwachtingen zijn hooggespannen, vooral voor Max Verstappen en zijn team Red Bull Racing die hopen het dominante Mercedes te verslaan en de wereldtitel te veroveren.

(C)Foto: Red Bull Content Pool