President van de FIA treed waarschijnlijk terug

0
40
President van de FIA treed waarschijnlijk terug

Mohammed Ben Sulayem, de president van de FIA, is van plan om enige macht af te staan, zo blijkt uit een brief die in handen is van The Daily Mail. De overdracht van macht komt na toenemende kritiek op de leider van het autosportorgaan. Of deze kritiek ook de oorzaak is van de machtsoverdracht is onwaarschijnlijk.

Verkozen met het doel van machtsverdeling

Ben Sulayem had als doel om een team van managers op te bouwen voor het beleid voordat hij werd verkozen als president. Zijn rol zou vooral een niet-uitvoerende zijn. In de brief verklaart hij dat het team van managers bijna voltooid is en dat hij zijn gewenste rol nu kan opnemen. Dit betekent dat de teams uit de Formule 1 voortaan Nikolas Tombazis, de huidige directeur of single-seater racing, kunnen benaderen voor al hun vragen en opmerkingen.

Stap terug door Ben Sulayem

Mohammed Ben Sulayem neemt een stap terug op een moment dat hij kritiek krijgt, waaronder beschuldigingen van het beperken van de vrijheid van meningsuiting van coureurs en seksistische opmerkingen over vrouwen twintig jaar geleden. Binnen de FIA was men ook niet blij met de opvallende aanwezigheid van Ben Sulayem in bepaalde situaties.

Op de achtergrond is het team van managers uitgebreid, zo is Natalie Robyn aangesteld als de eerste CEO van de FIA. Ben Sulayem heeft een brief gestuurd naar de Formule 1-teams waarin hij uitleg geeft over zijn rol en dat hij zijn gewenst rol gaat opnemen.

(C)Foto: Red Bull Content Pool