LUSAIL CITY, QATAR - OCTOBER 06: Yuki Tsunoda of Japan driving the (22) Scuderia AlphaTauri AT04 on track during practice ahead of the F1 Grand Prix of Qatar at Lusail International Circuit on October 06, 2023 in Lusail City, Qatar. (Photo by Clive Rose/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // SI202310061354 // Usage for editorial use only //

Op het Losail International Circuit in Qatar heeft Max Verstappen vandaag de snelste tijd neergezet in wat de enige vrije training van het weekend bleek te zijn. Verstappen, rijdend voor Red Bull Racing, maakte indruk met een tijd van 1:27.428 in de slotfase, vooral op zachte banden.

Het circuit, bekend om zijn uitdagende omstandigheden met veel zand en een nieuw asfaltlaagje, heeft de coureurs flink op de proef gesteld. Veel van hen hadden moeite met grip, met name in de beginfase toen het zanderige oppervlak de wagens meermaals buiten de baan duwde. Notabelen zoals Lando Norris en Verstappen zelf raakten obstakels naast de baan, terwijl anderen, waaronder Carlos Sainz, commentaar gaven op de uitdagende omstandigheden, vergeleken met rally-achtige omstandigheden.

Ondanks de uitdagingen lieten teams als Ferrari en McLaren hun potentieel zien. Mercedes-coureurs, waaronder George Russell en Lewis Hamilton, begonnen sterk, hoewel ze later in de sessie wat snelheid verloren. Carlos Sainz en Charles Leclerc waren respectievelijk tweede en derde snelste, met Ferrari die zijn vorm toonde.

Fernando Alonso, rijdend voor Aston Martin, was ook een opvallende verschijning, die lange tijd meedeed voor de snelste tijd. Maar het was Verstappen die uiteindelijk iedereen achter zich liet, met Alonso en Sergio Perez, een andere Red Bull-coureur, die respectievelijk de tweede en derde plaats opeisten.

De focus verschuift nu naar de kwalificatie, waarin wordt verwacht dat de omstandigheden opnieuw uitdagend zullen zijn en de rondetijden nog competitiever zullen worden.

(C)Uitgelichte afbeelding: Red Bull Content Pool

F1 Financiële Herstructurering: Kansen voor Kleinere Teams?

F1-Coureurs Beraden zich op Actie na FIA Besluiten: Een Blik op de Banden Saga in Qatar

Banden Uitdagingen teisteren Qatar GP: Sprint Shootout Vertraagd, Driestopper Mogelijk Onderweg

Tijdsschema F1 GP Qatar 2023 Onthuld: Alles Wat Je Moet Weten!

Max Verstappen kan tijdens de Grand Prix van Qatar 2023 de F1-wereldtitel behalen

Financiële Uitdagingen Overschaduwen Aston Martin’s F1 Avontuur in 2022

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *