Stake F1 Team: Nieuwe Identiteit en Ambitieuze Plannen voor Toekomstig Succes

0
73


Stake F1 Team, het voormalige Alfa Romeo-team, heeft aangegeven dat het een ambitieuzer R&D-programma heeft gepland dan voorheen. Het team is bezig met het afronden van belangrijke updates die tijdens de openingsraces van het kampioenschap op het circuit zullen worden gebracht, met als doel een sterke speler te zijn in de ontwikkelingsrace.

Teamvertegenwoordiger Alessandro Alunni Bravi heeft gezegd dat de nieuwe groene uitstraling een bewuste poging is om verandering te omarmen na de Alfa Romeo-jaren en terwijl het team zich opbouwt naar de intrede van Audi.

“Er is een nieuwe identiteit voor ons team nu we als Stake F1 Team binnenkomen,” zei de Italiaan. “We hebben veel veranderingen gezien, wat dit zo’n spannende tijd voor ons maakt.

“Deze samenwerking zal ons helpen een nieuw publiek te bereiken en ons fanbase uit te breiden. Het geeft ons ook een manier om een frisse en innovatieve benadering te hebben in hoe we communiceren.

“Er zijn veranderingen op andere gebieden. We ontwikkelen onze teamstructuur, versterken ons personeel, en dit impliceert dat er in Hinwil op alle gebieden wordt gewerkt. Het is een spannend nieuw tijdperk voor ons team.”

Alunni Bravi heeft gezegd dat het team een verbeterde auto heeft ontwikkeld – hoewel er vorig jaar ook soortgelijke optimisme was – terwijl hij erkent dat het potentieel van de C44 alleen kan worden beoordeeld aan de hand van de vooruitgang die concurrenten hebben geboekt.

“Aan het begin van dit nieuwe tijdperk betekent niet dat we onmiddellijk betere prestaties zullen behalen,” zei hij. “Alles wat we deze winter hebben gedaan, maakt ons echter optimistisch dat we een stap voorwaarts kunnen zetten.

“We hebben hard gewerkt onder leiding van onze nieuwe technisch directeur, James Key, om ons project en onze auto op alle gebieden te ontwikkelen, meer extreme beslissingen te nemen, en te proberen elk detail te verbeteren.

“De nieuwe technische groep heeft een stap voorwaarts gezet. Tegelijkertijd zijn we realistisch. We moeten zien wat de andere teams, onze concurrenten, hebben gedaan tijdens de winter.

“We weten dat we verbeterd zijn, en binnenkort zullen we zien of deze verbetering voldoende is om te strijden voor een betere positie.”

Alunni Bravi benadrukt dat alle aspecten van het team worden aangepakt tijdens de overgang naar het Audi-tijdperk.

“Deze twee jaar zullen ons team een grote transformatie ondergaan naar 2026, wanneer we het fabrieksteam van Audi worden,” zei hij.

“Onze focus ligt echter op het hier en nu. We weten dat het belangrijk is om elke dag de fundamenten van ons team te leggen. Daarom werken we heel hard om alle gebieden van onze organisatie te verbeteren, onder leiding van [CEO] Andreas Seidl.”

In zijn laatste seizoen als Alfa Romeo eindigde het team slechts als negende in het wereldkampioenschap, met een paar achtste plaatsen voor Valtteri Bottas als beste resultaten. Alunni Bravi verwacht dit jaar een betere prestatie te zien.

“We kunnen niet praten over specifieke doelen, omdat het altijd moeilijk is om je aan cijfers te binden,” merkte hij op. “Onze doelen zijn duidelijk – om de prestaties van onze auto en ons pakket te verbeteren.

“Met pakket bedoel ik elk gebied, van het raceteam tot de operaties op het circuit, de pitstops, de strategie.

“Het gaat verder dan alleen de prestaties van de auto, en we zijn toegewijd in alle afdelingen om deze stap te zetten, dit is het doel.”

Foto: © Sauber

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in