Toto Wolff Trekt Woorden Over Verstappen’s Record Terug: “Niet mijn Slimste Opmerking”

0
38

Toto Wolff, de teambaas van Mercedes, heeft toegegeven dat zijn eerdere opmerkingen over Max Verstappen’s indrukwekkende reeks overwinningen in de Formule 1 misschien niet zijn “meest intelligente” uitspraken waren. Verstappen brak het record voor de meeste opeenvolgende overwinningen in Monza, maar Wolff deed het record af als “iets voor Wikipedia”.

Tijdens een persconferentie op de Grand Prix van Singapore dit weekend verklaarde Wolff dat zijn houding tegenover records een overblijfsel is van zijn vriendschap met de overleden Niki Lauda, voormalig niet-uitvoerend voorzitter van Mercedes en drievoudig wereldkampioen. “Niki gaf zijn trofeeën weg om een gratis autowasbeurt te krijgen. Je zult bij mij ook niet veel memorabilia vinden, omdat die cijfers voor ons beiden nooit van belang zijn geweest,” zei Wolff.

Op de vraag of hij spijt had van zijn eerdere opmerkingen, antwoordde Wolff: “Als je naar de context kijkt, was het misschien niet het slimste wat ik had kunnen zeggen. Maar dat is altijd mijn instelling geweest. Formule 1 is een meritocratie, en alleen de beste zal wereldkampioen worden. Dat moet erkend worden, en uiteindelijk is de grootste trofee het meest waardevol.”

Wat betreft de prestaties van zijn eigen team gaf Wolff toe dat Mercedes nog steeds worstelt met het ontwerp van hun huidige auto. “De auto die we in 2022 op de baan hebben gezet, is in de basis nog steeds hetzelfde. We proberen rondjes te draaien om de auto te verbeteren, maar dat is moeilijk,” verklaarde hij. Ondanks meerdere upgrades en zelfs een volledige herziening van de W14 in Monaco, heeft het team in 2023 nog geen overwinning behaald. “We werken aan veranderingen voor volgend jaar, maar het is moeilijk om de uitkomst te voorspellen,” besloot Wolff.