Verstappen Ontloopt Gridstraf maar Spreekt van ‘Schokkende’ Kwalificatie in Singapore

0
38

In wat een roerig raceweekend belooft te worden, hebben Max Verstappen en Sergio Perez van Red Bull Racing een abrupt einde gemaakt aan hun kwalificatie tijdens de Q2-sessie van de Grand Prix van Singapore 2023. Beide coureurs leken uit vorm en slaagden er niet in om de snelheid te vinden die nodig was voor een plek in Q3.

Na een reeks indrukwekkende overwinningen dit seizoen, leken Verstappen en Perez gedesoriënteerd tijdens de kwalificaties op het beruchte Marina Bay Street Circuit, een baan waar inhalen berucht moeilijk is. Verstappen had met name problemen met de balans van zijn auto en behaalde geen tijden die goed genoeg waren om door te gaan naar de laatste kwalificatieronde. Perez zag zijn kwalificatie eindigen met een spin tijdens zijn laatste ronde in Q2.

Tijdens een post-kwalificatie-interview uitte Verstappen zijn frustratie over de gebeurtenissen. “Het was echt moeilijk, vooral omdat we dachten dat we de juiste richting opgingen met de set-up van de auto. Maar de aanpassingen waren te agressief, waardoor ik veel grip verloor,” zei hij. Verstappen ontving twee waarschuwingen en een boete van €5.000, maar vermeed een gridstraf.

Perez was niet optimistischer over de kansen van het team in de aankomende race. “Tijdens mijn laatste poging had ik een ernstig vermogensverlies van de motor, wat resulteerde in een spin. Gezien onze startpositie, zal het moeilijk zijn om progressie te boeken tijdens de race,” zei hij.

Met deze tegenslag is de indrukwekkende ongeslagen reeks van Red Bull dit seizoen serieus in gevaar, vooral gezien het feit dat inhalen op deze baan zeer moeilijk is. Terwijl Verstappen nog steeds op zoek is naar zijn eerste overwinning in Singapore, won Perez de race hier vorig jaar. Het team zal alle zeilen bij moeten zetten om hun winnende reeks voort te zetten.