Op het Suzuka Circuit tijdens de tweede vrije training voor de Grand Prix van Japan 2023 liet Max Verstappen zien waarom hij tot de topfavorieten behoort. Met een indrukwekkende snelste rondetijd wist hij de concurrentie duidelijk achter zich te laten.

Strategische Bandenkeuze

Vanaf het begin van de sessie koos Verstappen voor de zachte banden, wat een duidelijk statement was over zijn intenties. Terwijl andere coureurs zoals Leclerc, Norris en Sainz aanvankelijk snellere tijden klokten op hun hardere banden, reageerde Verstappen door zijn leidende positie te herbevestigen met een tijd van 1:30.688.

Ferrari en McLaren: Dichtbij, Maar Niet Genoeg

Ferrari-coureurs Leclerc en Sainz, evenals McLaren’s Norris, deden hun best om dicht bij de tijd van Verstappen te blijven. Hoewel ze indrukwekkende snelheden lieten zien, eindigden ze met een zichtbare kloof, waarbij Leclerc de dichtstbijzijnde rivaal was, op drie tienden van Verstappen.

Mercedes: Een Moeilijke Sessie

Traditioneel sterk team Mercedes had het moeilijk. Terwijl George Russell zich tot een vijfde plaats wist te wringen, eindigde voormalig wereldkampioen Lewis Hamilton verrassend op de veertiende plaats, wat wijst op mogelijke problemen binnen het team.

Rode Vlag Incident

De sessie kende een vroegtijdig einde toen Pierre Gasly, rijdend voor Alpine, zich verremde en zijn wagen in de bandenstapels zette. Dit zorgde voor een rode vlag situatie, waardoor de resterende minuten van de training werden geschrapt.

Video: Hoogte punten VT1

Video mogelijk gemaakt door ViaPlay

(C)Uitgelichte afbeelding: Red Bull Content Pool

Avatar foto

Door Deborah Berger

Deborah, een sprankelende 27-jarige die op Malta woont, heeft haar hart verloren aan de Formule 1 sinds de opkomst van Max Verstappen in de sport. Als de jonge Verstappen zich een weg baande naar de top, vond Deborah zichzelf aangetrokken tot de dynamiek, passie en snelheid die de Formule 1 belichaamt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *