Williams F1 Team onthult gedurfde nieuwe livery voor het seizoen 2024

0
53

Het Williams F1 Team heeft zojuist de FW46 onthuld, een bolide die een opvallende mix van het moderne blauw en het traditionele marineblauw van Williams laat zien, een eerbetoon aan de gloriejaren van het team in de jaren ’90.

De nieuwe livery kenmerkt zich door prominente logo’s van belangrijke sponsoren zoals MyProtein, Komatsu en Gulf Oil, naast een opvallend Duracell-thema op de luchtinlaat.

“Deze auto vertegenwoordigt onze afkomst en onze toekomst,” verklaarde teambaas James Vowles. “Het is een knipoog naar Frank en onze rijke geschiedenis, met ondersteuning van eersteklas sponsoren die een integraal onderdeel zijn geworden van onze reis.”

Hoewel de bijgewerkte kleurstelling werd getoond op een versie van de auto van vorig seizoen, spraken Vowles en zijn coureurs vol lof over de aanstaande FW46. Coureur Alex Albon merkte op dat de filosofie van de auto lichtelijk is aangepast, wat een aanpassing van de rijstijl vereist van beide coureurs.

De introductie van de nieuwe bolide markeert een belangrijke stap in het streven van het team om terug te keren naar de voorhoede van de F1-grid. Ondanks een zevende plaats in het constructeurskampioenschap vorig seizoen, blijft Vowles benadrukken dat het opbouwen van het team een langetermijndoel is.

“We hebben goed werk verricht, maar er is nog ruimte voor verbetering,” aldus Vowles. “We streven naar uitmuntendheid, maar dat zal tijd kosten. Toch ben ik optimistisch gezien de vastberadenheid, het geloof en de passie die ik binnen het team zie.”

Alex Albon zal opnieuw het voortouw nemen voor Williams na een indrukwekkend debuutseizoen in 2023, waarin hij als 13e eindigde in het rijderskampioenschap en bijna alle punten van het team behaalde.

“Ik geloof echt dat deze auto een groot verschil gaat maken in termen van rijstijl en prestaties,” zei Albon. “Hoewel het lastig was om vorig jaar te anticiperen op 2024 vanwege onze focus op het huidige seizoen, voelt deze bolide veelbelovend aan.”

Logan Sargeant, die een contractverlenging van een jaar heeft getekend bij Williams na een uitdagend debuutseizoen, kijkt uit naar de nieuwe uitdaging.

“Deze auto zal een flinke aanpassing vergen ten opzichte van vorig jaar, maar ik ben blij dat ik nu een referentiepunt heb voor elke stap die ik zet,” zei hij. “We werken al aan de aanpassingen op de simulator, en het voelt alsof deze bolide een genot is om te besturen.”

Terwijl het team zich voorbereidt op het nieuwe seizoen, herinneren fans zich het hoopvolle teken van heropleving dat vorig jaar begon, met Williams die zijn beste prestatie in jaren neerzette onder leiding van James Vowles. Met de lancering van de FW46 hopen ze op nog meer succes in 2024, zelfs als het team vasthoudt aan een langetermijnvisie voor duurzaam succes.

(C)Foto Williams Racing

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in